Сушено свинско филе

Рецептата е следната: Филето се поставя в тавичка и се засипва с морска сол, така че да е покрито навсякъде. Не е нужно да е много дебел слой. Слага се да престои в хладилника за една нощ, около 12 до 18 часа, в зависимост колко е голямо парчето. Това беше около 1,300 кг. След 18 часа се измива добре със студена вода и се оставя да покисне за 10-15 минути във вода с 1-2 лъжици оцет или няколко лъжици вино (бяло, червено. все едно). Изважда се, подсушава се, бе з да се мие повече. Предварително се смесват подправките: ч







ервен пипер, черен пипер и чубрица. Върху фолио ги изсипвам и хубаво овъргалвам месото от всички страни. Увивам с фолиото и слагам пак във хладилника за 1 ден. След това се изважда и се закача с канап на високо, студено, сухо местенце, където да няма котки и мишки. 🙂 След 7-10 дни е готово за рязане. Не трябва да съхне много, защото става твърдо и трудно се дъвче.

Коментари

Популярни публикации